Translate

torsdag 7. april 2011

Registrer deg i vår database!


Det finnes utallige rekrutteringsbyråer med utallige databaser, og som jobbsøker må man registrere seg. En stund unngikk jeg bevisst å søke jobber via rekrutteringsfirmaer, fordi jeg ikke hadde spesielt lyst til å ligge og flyte rundt i ulike databaser, og fordi det tok så himla lang tid å registrere seg over alt.  En annen ting er at nesten alle opererer med sitt eget system. Men det finnes visst ingen vei utenom: Jeg kaster inn håndkle' og hamrer løs på tastaturet, fyller inn den ene opplysningen etter den andre, mens jeg årvåkent passer på at datoer og tidsrom er i samsvar med hvordan akkurat denne databasen lagrer informasjon, slik kommer forhåpentligvis opplysningene i riktig rekkefølge, altså det ferskeste først og det eldste sist. Hvis akkurat denne databasen lagrer data omvendt, altså det eldste først og begynnelsen til slutt, ja da må jeg gjøre alt om igjen. Man kan gå inn å redigere det meste, men som regel ikke rekkefølgen, noen feil kan man itte rette opp att! Men med nye fargestifter og alt det der, havner også min CV i enda en database med eget brukernavn og eget passord, som jeg selvsagt til en hver tid husker!    
    

Heldigvis lover de at alle opplysningene blir behandlet konfidensielt, og de takker så pent for at jeg er stedt til hvile i akkurat deres database. Alt dette skjer med en automatisk e-post som jeg for all del IKKE skal svare på! 

Merkelig nok ser det ut til at selv ikke innenfor samme rekrutteringsfirma klarer de å samkjøre databasene sine. Noen har nemlig underavdelinger, og dumme meg gikk ut i fra at de samarbeidet om databasen, men den gang ei. Det er overraskende at X med sitt profesjonelle renommé ikke gjør dette. Jeg slet lengre enn langt, trodde det var jeg som ikke hadde forstått hvordan man skulle gjøre det. Til slutt måtte jeg ydmykt krype til e-posten, og fikk til svar at; nei, de brukte ulikt system, og ja, det var nødvendig å registrere seg begge steder. Ai, ai, ai, men ingen sure miner, man må jo møte motgang med et smil, så med restene av tålmodighet innordnet jeg meg og fikk plottet inn enda litt til. 

Ja, dette havet av databaser kan forvirre. Men HURRA, en smart database har jeg dog registrert, samt registrert meg i, WebCruiter. Den er det nemlig flere som bruker, og man kan hente opp CVn sin til jobbsøknader hos forskjellige aktører. Nå er det sikkert flere som tenker at man kan hente sin registrerte CV fra Finn.no også, og det kan man, men ikke når man må gjennom rekrutteringsbyråene. De vil ha deg i stallen sin og du må registrere deg før du kan søke på en stilling, gjerne i ukjent firma (”på vegne av oppdragsgiver”), men med sentral beliggenhet et eller annet ukjent sted i eller utenfor Oslo. For flere opplysninger, som for eksempel noe så ubetydelig som hvilket firma som utlyser denne stillingen, ja da må du ringe eller e-poste rekrutteringsbyrået. 

Stillingsannonsene pløyes gjennom flere ganger i uken. Rett som det er hopper jeg i stolen over utlysningstekstene, de kan være både mangelfulle, direkte useriøse, og så spekket av klisjeer og skrivefeil at jeg får lyst til å SLÅ HARDT MED PEKESTOKKEN i mitt imaginære kateter! 
Jeg klarer likevel ikke å dy meg, men må vise til en ganske ullen stillingsannonse. Det nærmeste jeg kommer forståelse av utlysningsteksten er at det har med prosjekt, anlegg, tilbud og anbud å gjøre, altså kan det være innen byggebransjen. Men hadde jeg vært denne ukjente oppdragsgiveren som betaler et rekrutteringsfirma, for å gjøre en jobb for meg, ja da hadde jeg vært svært lite fornøyd. Jeg vil overhode ikke gjøre meg til uvenn med hodejegerne, og velger derfor klippe-lime-metoden til eget dokument. (For ordens skyld: I dokumentet er rekrutteringsfirmaets navn, beskrivelse og adresse utelatt, resten er direkte kopi.)  Se her!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar