Translate

onsdag 9. januar 2013

Barnehagen, luftegård for hunder!

Noen ganger undrer jeg meg over at andre ikke mener det samme som meg. Det som for meg er helt innlysende, kan for andre være helt på jordet, da syns jeg de er helt på jordet. Min første tanke er, "people are basically stupid". Dette er en utrolig arrogant tanke å tenke om mine medmennesker, og forteller mer om meg enn om andre. Noen ganger, på bakgrunn av de allerede tenkte tankene om mine medmennesker, forteller jeg disse hva jeg tenker, uten filter, og av og til uten omtanke. Det er et problem. Jeg burde tvangsfiltreres. Av og til lurer jeg på om jeg mangler dannelse, men heldigvis er det de andre som mangler det. Min trøst er at jeg er et vanlig gjennomsnittsmenneske, altså en helt "basically stupid" møkkakjerring.

Forrige uke klarte jeg, helt av meg selv, å blande meg inn i andres gjøren og laden, uten at de egentlig ba meg om å gjøre det. Jeg, tyskern og kjøtern ... kremt! Min elskede, kjøtern og jeg var på løpetur. Vi prater alltid mens vi løper, tyskern og jeg, når jeg ikke er midt i åndenøden. Denne dagen var jeg ikke midt i åndenøden, men samtalen minnet mer om meningsutveksling enn vanlig småprat. Tyskern forstod ikke hva jeg mente, eller han var uenig med meg. Det er greit å være uenig med meg, men det er irriterende. I hvert fall for meg. Det svevde en ørliten sky av irritasjon gjennom luften da vi nærmet oss barnehagen. Inne i barnehagen stod to modne menn med hver sin hund, de samme to karene som alltid trener hundene sine der. Og der var den velkjente tanken; "people are basically stupid". Dette tenkte jeg hver gang jeg passerte disse hundeeierne, og denne dag var intet unntak. Jeg saknet farten, gikk bort til gjerdet.

Unnskyld meg, syns dere virkelig det er en god ide å lufte hundene deres inne i barnehagen?

- Ja, åffer sku'vi'kke det'a, det e'kke no'n barn her. Dessuten står're'kke noe skilt her. Vi lufter ikke bikkjene der're står skilt.

Hm, så dere trenger altså skilt for å forstå at barnehager er for lufting av barn, ikke hunder?  Imponerende, det må jeg si! Trenger dere også skilt på hundeburet, for ikke å stenge barn inne? "People are basically stupid" dunket det i pannebrasken, mens jeg kjente jeg svettet av helt andre grunner enn joggeturen.
Dere ødelegger for andre hundeeiere som forstår slikt, uten forbudsskilt. Jeg er bare så lei av å få kjeft på grunn av andres uvettige hundehold.

- Det e'kke vårt probblem. Kang'kke du bare ta're dårlige hummøre ditt'a, å løpe videre, ikke drive å ta det ut åver åss?!

Du er skikkelig konge over gode argumenter, du!

- Øh, ja, jaa, eh, øh, å du er skikkelig dronning! 

Jeg hørte meg selv le, og forstod plutselig hvorfor jeg stod på utsiden, og de på innsiden av barnehagegjerdet.

Ok, jeg gir meg. Jeg stikker hjem og tørker bikkja i micro'n, jeg!


Selv om jeg lo, var det ganske anstrengt, jeg var ikke rolig inni meg. Mennene var ikke menn jeg normalt ville ha snakket med, uten at jeg skal gå nærmere inn på utseende og slikt. Kroppsspråket var agressivt, men det var vel heller ikke annet å forvente etter mitt "lyriske" utbrudd. Jeg var litt skjelven, litt redd, litt irritert, og sånn passe indignert av en eller annen grunn. Og så var jeg rasende på meg selv, fordi jeg mangler evnen til å gi faen. Åh, som jeg ønsker meg den evnen!

Når en er uvettig og aldri lærer at en ikke skal bry seg med andres gjøren og laden, er det fint å kunne løpe fort, samt ha gode sko. Jeg snudde meg og løp etter tyskern. 
Da jeg hadde oppdatert ham, spurte han: Du tror ikke du overreagerte litt, da. At humøret ditt var preget av diskusjonen vår?
Jeg fikk virkelig lyst til å kvele ham, min elskede. Han har gode joggesko!


2 kommentarer:

  1. Flirer... Så artig du skriver! Filter ja!? Savner det noen ganger jeg også... Jeg kunne "lett" ha gjort det samme som deg, og jeg hadde fått akkurat den samme kommentaren fra kjæresten...

    SvarSlett
  2. Hehe, minner meg om den gangen jeg fikk kraftig kjeft på grunn av alle hundeeierne som ikke plukket opp hundebæsjen når deres bedre kvartdel gjorde fra seg utenfor barnehagen. Hunden min hadde aldri gjort fra seg ved barnehagen, og gjorde det heller ikke da. Men det var det tydeligvis andre som gjorde, og siden jeg hadde hund og damen som kjeftet der og da ville si ifra til noen, så var det meg det gikk utover.

    Så bra du sier ifra så vi andre hundeeiere kan slippe å bli beskylt for ting vi ikke gjør!

    SvarSlett