Translate

mandag 17. juni 2013

Det er ikke Gud som eier Voldsløkka idrettspark, det er Oslo kommune!

Voldsløkka ligger like utenfor min dør. Den har ligget like utenfor familiens dør i litt over ørten år. Min tipptippoldefar Peter Danielsen Skjæggerud, flyttet hit fra Sognsvann, en gang mellom 1865 og 1875. Voldsløkka lå opprinnelig under Søndre Bjølsen gård. Det var en klok kar ved navn Rolf Hofmo (varaordfører i Oslo 1945-1948), som fikset og trikset slik at Voldsløkka ble regulert til idretten. Slik gikk det til at den største hagen vi har her i området, fremdeles ligger like utenfor hos meg.

Her grilles kroppen i solen, og maten på grillen, mens folk spiller fotball, bandy, sandvolleyball og tennis. I tillegg kan du løpe runde på runde, 1,5 km x hvor mange bena dine vil bære deg. Om vinteren kan du gå på ski, runde på runde i oppkjørt spor, og er det kaldt nok kan du gå på skøyter. Er du virkelig hip, kan du skate også.

Friluftsanlegget brukes av tusenvis av mennesker, døgnet rundt, året rundt. Sagene Idrettsforening bruker selvsagt anlegget flittig. Skolene bruker det i gymtimene. Den store lekeplassen er et yndet utfluktsmål for barnehager og småskoleklasser. I fjor, våren 2012, sto de nye sandvolleyballbanene ferdig. Disse brukes av Oslo Sandvolleyballklubb og andre som har lyst til å leke i sanden. Og det er så bra! Ja, det er en fryd å se de spretne kroppene ha det så gøy.


Personlig syns jeg det er kjedelig å løpe rundt i ring, men jeg bruker den store hagen til hundene mine. Og, ja, ja, JAAah, jeg plukker opp, kaster ikke posen fra meg på gresset eller i buskene, bruker søppeldunkene.
De søppeldunkene det er meningen at noen skal tømme av og til.

Hundene elsker Voldsløkka, og om sommeren desto mer. Grillrester ligger rundt omkring, da mener jeg ikke kroppene, men matrester som kyllingbein, pølser og annet godt. Men hva menneskets beste venn digger enda mer, er menneskebæsj. Mmmm, yammi!
I buskene ligger toalettpapir og restene etter nødne folk, et festmåltid for våre venner på fire bein, og innbringende for veterinæren.

Sandvolleyballjentene og -guttene har klubbhus, platting og en skikkelig fin grill, og så har de baner på størrelse med et lite sahara, men toalett, nei det har de ikke. Gutta gjør som bikkjer flest, tisser på nærmeste tre, jentene går på bensinstasjonen, 1000 meter bort i Maridalsveien. Det er ikke bare idrettsgutter som spyler ned området, alt fra bygningsarbeidere til gatens fugler, tar stang ut, hvis de har stang. Og vi vet jo at det bare er romfolk som bæsjer i buskene, vi med vett i bryst og ben og armer, vet bedre! Nå står det riktignok et mobilt toalett nederst på kunstgressbanen, men dette blir sjeldent rengjort eller tømt. Hvem vil ikke velge buskene fremfor denne doen?Garderoben ved grusbanen skal være betjent av bymiljøetaten på dagtid hverdager, og Sagene Idrettsforening kveldstid, helger og ferier. Der er det toaletter.

Da undertegnede forsøkte å bryte seg inn i garderobeanlegget, var ikke dette mulig. Undertegnede er ikke profesjonell innbryter, men det burde også vært helt unødvendig da innbrytersken forsøkte seg  på dagtid, en helt vanlig hverdag. Bymiljøetaten kunne på telefonen opplyse at;
- nei, det var ikke helt betjent, men det skulle det kanskje bli, om litt, muligens, av og til, mot betaling, om to, tre uker, kanskje. Den mobile dassen på kunstgressbanen hadde de ikke hørt om!

Hvis Voldsløkka var Guds frie natur hadde jeg klandret Gud, men det er ikke Gud som eier dette anlegget, det er Oslo kommune. Nå har dessverre Rolf Hofmo for lengst reist fra Voldsløkka, til de evige jaktmarker. Så Fabian, eller hvem enn som har ansvaret, ikke vær så knipen, for det er små og store idrettsentusiaster som må knipe, i verste fall ikke knipe, uten bukser, i buskene, i verdens rikeste land!

"Jeg er en gammel pensjonist på treogsytti år
Og jeg har en liten hund som jeg har med meg hvor jeg går.
Og jeg bøyer meg møysommelig og tar opp det den gjør,
unntatt hvergang Oslo Maraton går utenfor min dør.
unntatt hvergang Oslo Maraton går utenfor min dør.


Så hvorfor driver folk og sprenger seg her utenfor mitt hjem?
Vi har ikke hatt no'n krig her siden nittenførtifem.
Nei, det er noe de skal rekke, der de haster på sin vei:
Det er å komme først til mål og bæsje utenfor hos meg.
Det er å komme først til mål og bæsje utenfor hos meg."

Øystein Sunde.

Oslo Sandvolleyballklubb
Voldsløkka idrettspark
Sagene IF

Blogglisten
Blogglisten
Blogglisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar